English / USA English / UK | GB Limba romana / Republica Moldova Limba română / România Hungarian / Magyar nyelvü  EU | European Union / English

DIOSOFIE: Filosofie Divină

Tratate, cursuri și disertații de DIOSOFIE și parapsihologie
Pt cunoașterea adevărată și pt ascensiunea spirituală
    Jos     »» Diosofie | Filosofia Divină > Puterea creatoare a gândului »»»
^ Începutul paginii ^
Page
Menu
Traseu: (Pagina principală) =>

Puterea creatoare a gândului

  .    


Motto | Citate  
energie vitală & forța vieții "În ultima vreme, din ce în ce mai mult, gândirea umană a ajuns să presupună că ideea unei legi naturale universale și cea a ideii de "Dumnezeu" arată către- și indică aceeași realitate."
Wilhelm Reich

  .     .


Tratate și disertații de Diosofie | Filosofie Divină

Diozofie | Filozofia Divină


Puterea creatoare a gândului


 ..................

.............................
(prima parte cenzurata de catre noi...)


....... gândul are putere creatoare deoarece s-a nascut din utilizarea unei forte aflate in corpul nostru, și anume, o parte a fortei sexuale.
La fel, și cuvantul rostit are putere creatoare, deoarece -inclusiv laringele- este tot rezultatul utilizarii fortei sexuale din corpul nostru.

Ce rezulta de aici?
Daca vom conserva oparte a acestei forte creatoare, atunci vom avea o cantitate mai mare de forta la dispozitia procesului de gandire și astfel mentalul nostru va fi mai mare -și mai puternic- decat cel al indivizilor care -abuzand de aceasta energie- isi risipesc energia sexuala.

Aceasta forta sexuala economisita, trebuie folosita in mod constructiv in activitatea intelectuala.
Energia sexuala economisita trebuie transformata (și sublimată!) in scopul utilizarii ei in slujba omenirii.

Daca nu e folosita -adecvat-, atunci poate crea -mari- dereglari in psihicul uman. Daca doar o pastram in noi, stocata, pot aparea -foarte usor- dereglari de tip mental și emotional.

Gândirea este un proces foarte complicat, care utilizeaza atat creierul fizic cat șicreierul eteric, dupa cum vom vedea; dar foloseste deasemenea atat corpul astral cat și -desigur- pe cel mental.

Procesul este următorul:

Ca și Ego-uri, noi ne desfasuram activitatea in stratul superior / abstract -fin- almentalului, in 'materia' acestuia.
Aici, noi observam lumea exterioara prin intermediul corpurilor noastre, adica o sesizam cu ajutorul organelor noastre de simt.
Din imaginile create astfel putem deduce esenta lucrurilor; aceste deductii sunt idei, au o natura abstracta.

Cu ajutorul vointei, noi proiectam aceste idei prin mentalul nostru, iar in mental, ele iau o forma concreta ca 'forme-gand', in timp ce-si aduna din stratul mentalului-concret, 'materia' (energia) mentală necesara.

Apoi, aceasta formă-gând, -prin utilizarea "legii atractiei"- va prelua și 'materia' astrală din stratul astral, iar cu ajutorul ei va crește și se va intari.
Astfel vom obtine o forma-gând compusă, care este capabila sa actioneze asupra creierului eteric, și sa conduca forta vitala prin centrii nervosi necesari și prin nervi, catre nervii motori, astfel luand nastere actiunea, fapta.

Daca gandurile noastre sunt pline de frica, ingrijorare, probleme, atunci efectul lor asupra corpului nostru astral va fi dezavantajos din punctul de vedere al dezvoltarii sufletesti.
Daca avem o problema, sau suntem suparati, atunci corpul nostru astral nu va curge in valuri, ci va fi plin de vartejuri dezordonate.
Acest lucru ingreuneaza inaintarea omului in orice incercare a sa de a scapa de probleme, și de suparari.

Starea aceasta de ingrijorare și de tristete, este asemanatoare cu starea de inceput de inghet al apei ca urmare a scaderii temperaturii.

Datorita vartejurilor din astral, provocate de teama, ingrijorare, tristete, etc, omul va deveni sceptic, cinic și pesimist, iar aceasta stare este asemanatoare cu starea inghetata a apei, deoarece corpul astral al acestor oameni e lipsit de miscare și orice am face, nu reusim sa schimbam aceasta stare sau situatie.

Sa intelegem deci, ca, ori de cate ori ne lasam prada unor sentimente de tristete, teama și alte probleme, ne inghetam materia astralului, iar aceasta stare ne conduce la separarea de iubirea, simpatia și dorinta de a ajuta, a lumii inconjuratoare.

Doar noi insine putemsa ne ajutam in astfel de situatii; sa incercam sa fim mereu vioi, voiosi și optimisti, chiar și atunci cand ne ajung din urma neplacerile.
Tocmai -și de aceea-, sa incercam sa zambim mereu -sincer-, aceasta e singura modalitate care ne va ajuta in astfel de situatii.

Mentalul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre.
La orice inspiratie, aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostru inconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange.

Sângele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. (!)
Imaginile preluate de sange din plamani sunt duse mai departe și raman imprimate in atomii negativi ai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie "judecatorii" omului respectiv.

Daca cineva creaza o forma-gand, fie ea creatoare, fie distrugatoare, de natura pozitiva sau negativa, și o trimite pe aceasta in Univers; atunci cand acea forma-gand isi termina activitatea, ea se va intoarce la creatorul ei, purtand cu ea urmele de nesters ale drumului sau; reusitele sau nereusitele formei-gand sunt pastrate in atomii negativi aieterului reflectoriu, care este un fel de jurnal al vietii omului ganditor, cu gandurile,sentimentele, dorintele, intentiile, vorbele, faptele sale.
Jurnalul acesta reprezinta baza karmica a unui viitor mai apropiat sau mai indepartat.

Trebuie sa mai stim ca gandirea umana rarefiaza, digera, tesuturile corpului fizic.
Astazi, chiar și stiinta exacta recunoaste ca gandurile negative, distrugatoare, ca de pilda teama, ingrijorarea, anxietatea, slabesc sistemul imunitar al corpului fizic, iar acest lucru poate provoca rapid aparitia diferitelor boli.

Sa observam cum acei oameni care zambesc des, sunt boemi, plini de voie buna – bineinteles ca nu-incadram aici pe lenesii delasatori – care rar "se inmormanteaza" in ganduri negative, isi pastreaza vitalitatea formelor-gand, sunt capabili de viata și au o sanatate mult mai buna fata de cei din categoria opusa.

Daca gandurile noastre sunt pline de iubire, intentii bune, dorinta de a ajuta, daruire, atunci vom provoca și vom extrage din altii, spre persoana noastra, aceleasi tipuri de ganduri, si-i vom atrage catre noi pe acesti oameni.

Din cele spuse pana acum putem concluziona ca datorita gandirii abstracte, omul poate ajunge pana acolo incat sa se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale și asa, omul poate sa intre mai usor in legatura cu lumile mai inalte, cu lumile astrala, mentala și cauzala. (!)

Daca avem grija, ca in gandurile noastre sa pastram optimismul, veselia, dorinta de bine, intelegerea, dorinta de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste ganduri vor colora atmosfera noastra, starea noastra de spirit.
Daca corpul nostru fizic se formeaza pe baza unei reguli cosmice, in functie de comportamentul nostru mental, atunci gandurile amintite mai sus vor avea efect asupra corpului nostru fizic, a intregii nostre fiinte, și vor afecta și mediul nostru inconjurator.
Sanatatea și bunastare amateriala depind in mare masura de acest lucru. (!)

  -! - 

  ~ * ~

Pentru informatii suplimentare, vezi și pagina 'Energia Vitala & Forta Vitala' / 'Gandul și procesul de manifestare'  »»


© Copyright. Toate drepturile rezervate!

Inapoi la inceputul paginii... :: EnergieVitala | Echipamente de Energie- și Forta Vitala


  .       .    


Contact / Email

Ne puteți contacta prin email, și ne puteți trimite mesaje și informații, la adresa de email specificată pe pagina "Contact", sau accesând link-ul de pe meniul lateral, ori -simplu- dând clic pe link-ul de mai jos...


Email / Mesaj

» Clic aici pentru a trimite email cu formularul nostruEmailDIOSOFIE: Filosofie Divină
Puterea creatoare a gândului
»» DIOSOFIE: Filosofie Divină
:: Titlul paginii: Puterea creatoare a gândului ::
:: www.diosofie.ro/Diosofie---Filosofia-Divina-Puterea-creatoare-a-gandului ::
 « Pagina anterioară ^ Începutul paginii ^ »
^ Începutul paginii ^
Page
Menu
^ Începutul paginii ^
Page
Menu
Powered by CMSimple: Small, Simple & Smart, with no database! | CMSimple Legal Notice | Template: ge-webdesign.de
DIOSOFIE: Filosofie Divină  |  www.diosofie.ro
~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt o cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
~ Cunoaștere și înțelepciune: Asigurați energie- și forță(vitală) gândurilor Dvs. pozitive și ideilor constructive pentru a se manifesta ! | Energie-, Putere și Vitalitate pt protectia Dvs. energetică, și pt succesul Dvs.! | ENERGIA VITALĂ: Forța și Puterea Energiei Universului, acum, la indemâna Dvs.! ~
[ www.diosofie.ro / Puterea creatoare a gândului  { Contact :: Email :: Hartă site # 127199 - 18.207.102.38 :: (162.213.253.100) :: www.diosofie.ro/Diosofie---Filosofia-Divina-Puterea-creatoare-a-gandului | skyview_flex_R-ro | DIOSOFIE | DIOSOFIE .ro | www.diosofie.ro {ŁCMSimple content--Ł | IMG:(abs):e-v--r/uf/pgs-r | Pgs-r:(abs):L-E--c/uf/pgs-r} :: www.diosofie.ro / Puterea creatoare a gândului ]
  .    
Sus...